7 oktober: Konmakandra over Surinaamse genealogie

P E R S B E R I C H T

Surinamers uit de schaduw van de geschiedenis
 Over 'verborgen' groepen en episodes

De Stichting voor Surinaamse Genealogie en Antiquariaat Buku nodigen u uit voor de Konmakandra op zaterdag 7 oktober 2023.
Informatie vinden over sommige voorouders kan moeilijk zijn. Denk aan voorouders die niet in officiële registraties voorkomen, voorouders die via een afwijkende weg naar Suriname zijn gekomen, of voorouders die in een tijd leefden waarover weinig bronnen zijn nagelaten. Ze zijn als het ware in de schaduw van de geschiedenis achtergebleven. Maar ze zijn er wel degelijk geweest en soms lukt het toch om ze uit die schaduw te halen.

In het jubileumjaar van de afschaffing van de slavernij, besteedt de Stichting voor Surinaamse Genealogie aandacht aan minder bekende groepen en episodes. Ook bij de komende Konmakandra is dit het geval.

Het programma omvat onder andere:
Welkomstwoord door dagvoorzitter – Sila Groeliker
Centrale Historische Database Hindostanen –  Sandew Hira
Overleven na de slavernij in Para – Urwin Vyent
DNA en de onbekende vader – Martine Zoeteman
Inheemse stammen van Suriname – Henry Oerajakana
De positie van de Javaanse vrouw onder de contractarbeiders – Yvette Kopijn

Natuurlijk is er ook volop tijd voor netwerken, een mooi foto-expositie en niet te vergeten de boekenstands, die dit jaar verzorgd worden door Marlene Tjoe- Ny en Antiquariaat Buku. 


Dit jaar is de Konmakandra van 10.15 tot 17.15 uur (inloop en registratie vanaf 9.15 uur) in de Christus Triumfatorkerk, Juliana van Stolberglaan 154, 2595 CL Den Haag.
Toegang tot de Konmakandra is gratis voor donateurs. U kunt zich opgeven via het e-mailadres konmakandra@surinaamsegenealogie.nl. Wanneer u zich heeft opgegeven, ontvangt u binnen twee dagen een bericht ter bevestiging van uw registratie.
E-tickets  à € 11,- voor uw introducees en voor niet-donateurs zijn te bestellen via de volgende link: https://ticketl.ink/5QT3G. U kunt de link voor een introducé doorsturen naar een belangstellende, of deze zelf gebruiken voor de persoon die u wilt introduceren.

De dag wordt muzikaal omlijst met een optreden van een Javaanse gamelangroep en u kunt in de pauzes Surinaamse snacks, dranken en maaltijden kopen. De dag wordt afgesloten met een door de stichting aangeboden drankje.

Met vriendelijke groet,
het bestuur van de Stichting voor Surinaamse Genealogie
& Buku Bibliotheca Surinamica 
Share our website