17-26 november: Chaos en levenskracht

Ursula Neubauer
Chaos en levenskracht


In de kunstresidentie ArtCeB in Botopasi, een Saramaccaans dorpje van tweehonderd zielen aan de Surinamerivier, maakte beeldend kunstenaar Ursula Neubauer kennis met ‘chaos en levenskracht’ van het regenwoud. Die verbeeldt zij op deze expositie in WG Kunst, van 17 t/m 26 november 2023.
Chaos en levenskracht zijn hét thema van Neubauers grafiek, schilderijen, driedimensionale beelden. De kunstinstallatie van Isidoor Wens (oprichter van ArtCeB) is op hetzelfde thema gebaseerd. Met deze installatie is Isidoor Wens als gastkunstenaar in de expositie aanwezig. Voorts maakt het tweetalig kunstboek Boswachters/Forest Guardians van Ursula Neubauer en Frans W. Saris deel uit van deze expositie.
De in Duitsland geboren Ursula Neubauer woont en werkt sinds 1983 als beeldend kunstenaar in Amsterdam. Zij is bedreven in alle grafische technieken en gebruikt etsen, carborundum, lithografie, inkjet print en zeefdruk in allerlei combinaties. Haar werk was eerder te zien in WG Kunst en onder meer in musea in Barcelona, Okinawa en Pittsburg.
U bent van harte welkom om deze tentoonstelling te komen bezoeken.

OPENING vrijdag 17 november 2023 van 17.00-19.00 uur
Tentoonstellingsperiode: 17 t/m 26 november 2023
Openingstijden: elke dag 13.00-17.00 uur
Locatie: WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28 (Wilhelmina Gasthuisterrein)
Amsterdam
www.wgkunst.nl 
Share our website